موثرترین خوراکیها برای تقویت حافظه 15آذر-95
بهره مندی از حافظهای قوی و ذهنی هوشیار یکی از خواستههای همیشگی بشر بوده است. خواستهای که هر چند برای محقق ساختن آن تلاشهای بسیاری صورت گرفته است؛ اما تا رسیدن به شیوهای قطعی هم چنان راه درازی باقی است. با این حال، به نظر شما با چه شیوههایی میتوان حافظه را تقویت کرد؟ آیا راهکار خانگی برای این موضوع وجود دارد؟
یکی از سادهترین و در عین حال موثرترین راهها داشتن یک حافظه قوی، رعایت یک رژیم غذایی صحیح و گنجاندن برخی خوراکیها در سبد غذایی روزانه است. راهکاری قابل دسترس و مقرون به صرفه که نتیجهای تضمینی دارد. آنچه در اینجا میخوانید 4 مورد از بهترین، مفیدترین و موثرین این خوراکیها هستند:
*ماهی سالمون
ماهیهای روغنی مانند سالمون سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 به نام DHA هستند؛ مادهای که بخش اعظمی از قشر خاکستری مغز ما را تشکیل میدهد و موجب ارتقای کارکردهای مغز ما میشود. استفاده از خوراکیهای دارای این نوع از اسید چرب نه تنها موجب تقویت حافظه میشود بلکه هوش ما را هم افزایش میدهد.
*دانه کدو تنبل
این دانههای مغذی یکی از بهترین منابع طبیعی دارای زینک هستند که نقش به سزایی در تقویت کارکردهای شناختی نغز، توان فکر کردن و یادگیری ما ایفا میکنند. علاوه بر این، وجود منیزیم و اسیدهای چرب در این دانه خوراکی به تسریع فرایند پخش سیگنالهای عصبی در بدن کمک قابل توجهی میکند.
*تخم مرغ
یک ماده غذایی بینظیر، نه تنها برای مغز، بلکه به سراسر وجود ما بهره میرساند. زرده تخم مرغ سرشار از کولین (ویتامین B4)، ویتامین A و فیبر است که به شکل شگفت انگیزی میتواند تمامی کارکردهای مغز ما را تقویت کند. کولین این توانایی را دارد که انتقال دهنده عصبی مربوط به یادگیری و حافظه را تقویت کند. علاوه بر این، وجود دیگر انواع ویتامین B در تخم مرغ و آهن از سیستم عصبی ما حمایت میکند و همین امر قوای شناختی را ما بهبود میبخشد.
*شکلات تلخ
شکلات میتواند یکی از بهترین منابع برای تقویت کارکردهای مغز ما باشد؛ به شرط آنکه از نوع تلخش باشد. وجود مقادیر قابل توجهی فلانول در شکلات طبیعی و خام نقش به سزایی در بهتر شدن توان مغز دارد. علاوه بر این، کاکائو گیاهی است سرشار از آنتی اکسیدان که تاثیر به سزایی بر سلامت جسم ما از جمله مغز ایفا میکند. مجموع این شرایط موجب میشود شکلات تلخ منبعی خوب برای پیشگیری از ابتلا به آلزایمر باشد. علاوه بر این، وجود منیزیم، آهن و زینک در این نوع از شکلات نقش مهمی در سلامت سیستم عصبی و مغز ما بازی میکند.
یکی از سادهترین و در عین حال موثرترین راهها داشتن یک حافظه قوی، رعایت یک رژیم غذایی صحیح و گنجاندن برخی خوراکیها در سبد غذایی روزانه است. راهکاری قابل دسترس و مقرون به صرفه که نتیجهای تضمینی دارد. آنچه در اینجا میخوانید 4 مورد از بهترین، مفیدترین و موثرین این خوراکیها هستند:
*ماهی سالمون
ماهیهای روغنی مانند سالمون سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 به نام DHA هستند؛ مادهای که بخش اعظمی از قشر خاکستری مغز ما را تشکیل میدهد و موجب ارتقای کارکردهای مغز ما میشود. استفاده از خوراکیهای دارای این نوع از اسید چرب نه تنها موجب تقویت حافظه میشود بلکه هوش ما را هم افزایش میدهد.
*دانه کدو تنبل
این دانههای مغذی یکی از بهترین منابع طبیعی دارای زینک هستند که نقش به سزایی در تقویت کارکردهای شناختی نغز، توان فکر کردن و یادگیری ما ایفا میکنند. علاوه بر این، وجود منیزیم و اسیدهای چرب در این دانه خوراکی به تسریع فرایند پخش سیگنالهای عصبی در بدن کمک قابل توجهی میکند.
*تخم مرغ
یک ماده غذایی بینظیر، نه تنها برای مغز، بلکه به سراسر وجود ما بهره میرساند. زرده تخم مرغ سرشار از کولین (ویتامین B4)، ویتامین A و فیبر است که به شکل شگفت انگیزی میتواند تمامی کارکردهای مغز ما را تقویت کند. کولین این توانایی را دارد که انتقال دهنده عصبی مربوط به یادگیری و حافظه را تقویت کند. علاوه بر این، وجود دیگر انواع ویتامین B در تخم مرغ و آهن از سیستم عصبی ما حمایت میکند و همین امر قوای شناختی را ما بهبود میبخشد.
*شکلات تلخ
شکلات میتواند یکی از بهترین منابع برای تقویت کارکردهای مغز ما باشد؛ به شرط آنکه از نوع تلخش باشد. وجود مقادیر قابل توجهی فلانول در شکلات طبیعی و خام نقش به سزایی در بهتر شدن توان مغز دارد. علاوه بر این، کاکائو گیاهی است سرشار از آنتی اکسیدان که تاثیر به سزایی بر سلامت جسم ما از جمله مغز ایفا میکند. مجموع این شرایط موجب میشود شکلات تلخ منبعی خوب برای پیشگیری از ابتلا به آلزایمر باشد. علاوه بر این، وجود منیزیم، آهن و زینک در این نوع از شکلات نقش مهمی در سلامت سیستم عصبی و مغز ما بازی میکند.