خاصیت کلم بروکلی در کاهش کلسترول

خوراکی‌ها
خاصیت کلم بروکلی در کاهش کلسترول 30 فروردین -94
شفاآنلاین-گنجاندن گونه جدیدی از کلم بروکلی در رژیم غذایی موجب کاهش میزان کلسترول بد خون، یعنی LDL، تا حدود 6 درصد می‌شود.
طبق نتایج به دست آمده از معاینات انسانی انجام شده توسط موسسه تحقیقات مواد خوراکی، گونه جدیدی از کلم بروکلی موسوم به «بنفورت»، دو تا سه برابر بیشتر از کلم بروکلی معمولی حاوی ترکیب گلوکورافنین است.
در تحقیق مشترک این موسسه با دانشگاه «ریدینگ» انگلستان، محققان در قالب دو تحقیق مستقل، در رژیم غذایی هفتگی 130 نفر از داوطلبان 400 گرم کلم بروکلی حاوی مقدار بالای گلوکورافنین گنجاندند.
بعد از 12 هفته، آنها شاهد کاهش میزان کلسترول LDL در خون این افراد تا حدود 6 درصد بودند. افزایش سطح کلسترول LDL خون خطر بروز بیماری قلبی را در بردارد. اگرچه کاهش این میزان در معاینات افراد اندک بود، اما هر 1 درصد کاهش در میزان این کلسترول، با کاهش 2-1 درصدی ریسک بیماری عروق کرونری همراه است.
«
گلوکورافنین» ترکیبی است که به بدن کمک می‌کند تا به متابولیسم سلولی بازگردد. در میتوکندری سلول، قند و چربی به انرژی تبدیل می‌شود. اما اگر این عملکرد به شکل کارآمد اتفاق نیفتد، کلسترول تشکیل می‌شود.
علاوه بر گلوکورافنین، سایر مواد غذایی که موجب کاهش کلسترول LDL خون می‌شوند ترکیب بتاگلوکان‌های موجود در جو و استانول‌های گیاهی هستند.