خوراکی‌ها آشنایی با خواص کلم

خوراکی‌ها
آشنایی با خواص کلم  14دی-93
کلم سبزی‌ای است که در انواع مختلفی شامل گل کلم، کلم بروکلی، کلم پیچ، کلم سفید، کلم قرمز، کلم قمری و... کشت می‌شود.
این سبزی به صورت خام در انواع سالادها، ترشی‌ها، شور و به صورت پخته در انواع واقسام غذاها شامل خورش‌ها، پلوهای مخلوط، خوراک‌ها و سوپ‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.
*
نکات خرید و نگهداری کلم سفید
هنگام خرید کلم سفید دقت کنید که برگ‌های آن کاملا سفید بوده، لکه‌دار نباشند و در ضمن به طور کامل به هم چسبیده باشند. خود کلم نیز باید از وزن سنگینی نسبت به اندازه آن برخوردار باشد. برای نگهداری کلم، کافی است آن را به همان صورت درسته داخل کاغذی بزرگ یا ورق روزنامه پیچیده و پس از گذاشتن در کیسه پلاستیکی، هفته‌ها آن را در کشوی یخچال نگهداری کنید.
*
خواص غذایی
این سبزی حاوی ویتامین‌‌های A، B، C، E ومواد معدنی متعددی مانند کلسیم، منیزیم، گوگرد سدیم، فسفر ومقدار کمی مس و روی است؛ در ضمن کلم منبع غنی‌ای از آهن، اسیدفولیک وکلروفیل است و بعد از جعفری، بیشترین مقدار ویتامین C را در بین سبزی‌های کلروفیل‌دار دارد اما مقدار آن در کلم پخته کاهش می‌یابد.
*
خواص درمانی
*
کلم به دلیل دارا بودن مواد گوناگون برای جلوگیری از ریزش مو، کم‌خونی، خستگی مفرط ودرمان دردهای رماتیسمی، سیاتیک، برونشیت وتاول مفید است.
*
خوردن کلم برای کبد بسیار مفید است؛ در ضمن می‌تواند میزان قند و فشار خون را نیز پایین بیاورد.
*
مصرف کلم به صورت خام یا پخته به جهت دارا بودن ترکیبات سولفور موجود درآن، اثر نابودکننده بر باکتری‌ها وعفونت‌های دستگاه تنفسی دارد.
*
مصرف کلم در درمان التهابات، زخم‌های دستگاه گوارشی، سوزش معده، گاستریت وکولیت‌های دستگاه گوارش بسیار موثر است.
*
برگ‌های کلم خاصیت آرام‌بخشی داشته وبرای تقویت اعصاب مفید است.