ماست بخوريد تا كاهش وزن پيدا كنيد

خوراكي‌ها
ماست بخوريد تا كاهش وزن پيدا كنيد
 13اذر-93
پژوهش‌هاي متخصصان تغذيه آمريكا نشان مي‌دهد كه ماست، يك ماده غذايي فوق‌العاده براي سلامت روده‌ها و باعث كاهش وزن مي‌شود. سالهاست كه موضوعي نظر متخصصان تغذيه را به خود جلب كرده بود؛ برخي از افراد بدون رژيم غذايي و كاهش كالري مصرفي لاغر مي‌شوند. اين موضوع باعث تحقيقات تازه‌اي در اين زمينه شد و نتايج نشان داد كه جواب تمام پرسش‌هايي از اين دست در موجودي ميكروسكوپي به نام ميكروبيوم نهفته است. "ميكروبيوم" به ميكرو ارگانيسم‌هايي گفته مي‌شود كه در يك محيط خاص زندگي مي‌كنند. حدود 10 ميليون از اين ميكرو ارگانيسم‌ها در سيستم گوارش انسان وجود دارند كه نحوه فعاليتشان مي‌تواند تاثير مثبت يا منفي بر سلامت انسان داشته باشد. مواد غذايي مختلف اثرات متفاوتي بر عملكرد ميكروبيوم و باكتريوم دارند.ماست يكي از مهمترين مواد غذايي موثر بر فعاليت باكتريوم مفيد است. ماست حاوي يك خانواده خاص از باكتري‌ها به نام پروبيوتيك (Probiotics) است. اين باكتري‌ها در حين فرآيند هضم زنده باقي مي‌مانند و براي سلامتي بسيار مفيد هستند.
به علاوه برخي از مواد غذايي حاوي يك نوع خاص از باكتري‌ها به نام پري بيوتيك (
prebiotics) هستند كه يك رابطه همزيستي سالم ايجاد مي‌كنند؛ همچنين اين مواد باعث افزايش جمعيت باكتري‌هاي سالم در بدن و به خصوص دستگاه گوارشي مي‌شوند.
براي رسيدن به حداكثر سلامتي، استفاده از هر دو نوع مواد غذايي حاوي پروبيوتيك و پري بيوتيك نياز است. اين باكتري‌ها باعث جلوگيري از انواع عفونت مي‌شوند و با تقويت سيستم ايمني بدن و سلامت دستگاه گوارش، سلامتي را تضمين مي‌كنند.
بر اساس گزارش ارايه شده ميكروبيوم سالم نقش مهمي در كاهش التهاب دارد. التهاب يك عامل موثر در بروز بيماري‌هاي قلبي، انواع سرطان، ورم مفاصل، زوال شناختي و سرماخوردگي است.
تحقيقات ديگري نشان مي‌دهد كه اين باكتري‌ها به سوزاندن چربي كمك مي‌كنند و با كاهش مقاومت بدن نسبت به انسولين، در پيشگيري از بيماري ديابت موثر هستند.
در ادامه شش نكته براي پرورش ميكروبيوم سالم در بدن ارايه شده است:
- از مواد غذايي حاوي پروبيوتيك استفاده كنيد. از بين مواد غذايي شناخته شده، ماست حاوي بيشترين مقدار پروبيوتيك است.
- مواد غذايي حاوي پري بيوتيك را در برنامه غذايي خود قرار دهيد. سيب، موز، توت، كشمش، انواع سبزي، پياز، سير، تره فرنگي، عدس، نخود، لوبيا، ذرت، بادام، عسل و چاي سبز حاوي اين باكتري هستند.
- از خوردن شيرين كننده‌هاي مصنوعي جلوگيري كنيد. اين مواد باعث افزايش ميكروبيوم منفي، افزايش چربي بدن و مقاومت نسبت به انسولين مي‌شوند. نوشابه حاوي بيشترين شيرين‌كننده مصنوعي است.
- مصرف گوشت قرمز را به حداقل كاهش دهيد.
- فرزند خود را با شير مادر تغذيه كنيد.
- به قرص‌هاي مكمل پروبيوتيك اعتماد نكنيد.
تا مي‌توانيد ماست كم چرب بخوريد و اهميت پروبيوتيك‌ها را ناديده نگيريد.