هوا روزبهروز بيشتر خود را نشان ميدهد و شايد اين هواي سرد و خنك براي خيليها چندان خوشايند نباشد. با اين حال براي اينكه به خشكي سرما غلبه كنيد انتخابهاي خوراكي جالب توجهي پيش روي شما قرار دارد. سوپر خوراكيهاي فصل سرما ميتوانند پاييز و زمستان را براي شما جذابتر از هميشه كنند. ميوهها و سبزيهايي كه مختص اين فصول هستند، اتفاقا بهراحتي هم در دسترس شما خواهند بود. كافي است سبد خريد را برداريد و البته فهرست موادغذايياي كه قرار است تهيه كنيد با فهرستي كه پيشرويتان قرار گرفته تطبيق دهيد. اين سوپر خوراكيهاي پاييزي جزو آن دسته مواد غذايي هستند كه بهتر است در اين فصل همواره از آنها بهطور منظم و چه بسا روزانه استفاده كنيد. * سيب 1. منبع غني از آنتياكسيدان است. 2. هر يك عدد سيب 4 گرم فيبر موردنياز روزانه بدن افراد را تامين ميكند. تفاوتي نميكند سيب را در قالب پاي بخوريد يا اينكه به شكل تارت نوشجان كنيد يا اينكه آن را پخته ميل كنيد يا خام بخوريد. تنها مهم اين است كه مطمئن باشيد سيب را با پوست ميل ميكنيد چه اينكه فلاوونوييد موجود در پوست سيب با خاصيت آنتياكسيداني محافظت از سلامت قلب، اين ميوه را در جمع فهرست برترين خوراكيهايي پاييزي جاي ميدهد. * كلم فندقي 1. يكدوم پيمانه از اين كلم بهطور روزانه حتي بيشتر از نياز روزمره شما به ويتامين K را تامين ميكند. 2. منبع بسيار غني از آهن است، پس مصرف آن بهخصوص به خانمها توصيه ميشود. كلم فندقي خصوصيات بسيار مشابهي با هويج دارد اما در طعم، اصلا شباهتي ندارند. كلم فندقي نرمتر و البته كمي تلختر از هويج است بنابراين هنگام سرو اين كلم در قالب سالاد يا كنار غذا بهتر است از برخي سسها به عنوان چاشني روي آن استفاده كنيد. توصيه ما البته تركيب سركه بالزاميك با كلم فندقي است كه مزه آن را برايتان جاوداني ميكند! * هويجفرنگي يا زردك 1. اين نوع سبزي منبع بسيار قوي از پتاسيم است. 2. فيبر را به فراواني ميتوانيد در هويجفرنگي يا زردك پيدا كنيد. هويجفرنگي يا همان زردك خودمان به لحاظ بهرهمندي از مواد مغذي مانند هويج معمولي است با اين تفاوت كه رنگ آن روشنتر است و البته طعمش هم شيرينتر. تركيب هويجفرنگي با سيبزميني بهخصوص وقتي داخل سوپ ريخته شود توصيهاي است كه بهتر است يك بار آن را امتحان كنيد و از مزه بينظيرش لذت ببريد. در ضمن ميتوانيد هويجفرنگي را همراه سيبزميني بپزيد و با رنده ريز كنيد و داخل سسي بريزيد كه قرار است سالاد را با آن سرو كنيد. به اين ترتيب مهمانانتان را با يك طعم جديد و البته خوشمزه شگفتزده خواهيد كرد. * گلابي 1. منبع غني از ويتامين C و سولفات مس است. 2. هر عدد گلابي 4 گرم از فيبر موردنياز بدن شما را تامين ميكند. جماعت زيادي هستند كه اين ميوه شيرين و آبدار را به هر ميوه ديگري ترجيح ميدهند، اما شايد تا به حال اين ميوه را صرفا خام نوش جان كرده باشيد. خب، حالا وقت آن رسيده كه با يك تغيير كوچك تجربه جديدي را درباره خوردن اين ميوه به دست بياوريد و البته آن را سالمتر نوشجان كنيد؛ با پختن گلابي ميتوانيد طعم افسانهاي آن را هم تجربه كنيد. حالا انتخاب با خودتان است. به يكبار امتحانش ميارزد. * گلكلم 1. اگر تركيبات موجود در گلكلم با مصرف مرتب اين نوع سبزي همراه شود ميتواند مانعي در برابر انواع سرطانها باشد. 2. گلكلم ميتواند چربي خون بالا را پايين بياورد و آن را تنظيم كند. اين سبزي شيرين و سبك با طعم بينظيرش ميتواند يكي از مناسبترين گزينههاي فصل زمستان براي سرو شدن كنار غذا باشد. اگرچه گل كلم را ميتوانيد بهراحتي بخارپز و كنار غذا نوش جان كنيد اما تركيب آن با سيبزميني پخته هم براي قرار گرفتن كنار بشقاب غذا بسيار خوشمزه خواهد شد. ضمن اينكه گلكلم در كشور ما وقتي در قالب شور يا ترشي درميآيد بسيار خواستنيتر خواهد شد. * كدوتنبل 1. امگا3 را بهراحتي ميتوانيد با خوردن كدوتنبل به بدن خود منتقل كنيد. 2. اين كدو منبع غني از ويتامين A است. 3. پتاسيم به فراواني در كدو تنبل پيدا ميشود. 4.. بيش از 20 درصد از نياز روزانه شما به فيبر را تامين ميكند. 5. ويتامين B را هم ميتوانيد به راحتي در اين نوع از كدو پيدا كنيد. اگر تا به حال از اين نوع سبزي استفاده چنداني نميكردهايد بهتر است نظرتان را تغيير بدهيد و آن را به خانهتان بياوريد چون اين روزها كدوتنبل به شدت مورداستفاده طبخ انواع خوراكيهاي خوشمزه قرار ميگيرد. كدو تنبل به واسطه پوست ضخيمي كه دارد ميتواند حتي براي يكي، دو ماه قابل نگهداري در يخچال باشد. * شلغم 1. اين سبزي ريشهاي منبع بسيار غني از ويتامين C است. 2. برگهاي شلغم منابع قوي از ويتامين A، K و فوليكاسيد هستند. ترد و سبك، اين نوع از سبزيها ميتواند بهترين جايگزين براي ترب و البته كلم باشد. اگر ميخواهيد شلغم را به تنهايي و صرفا به عنوان كنار غذا سرو كنيد ميتوانيد آن را بپزيد و با رازيانه يا حتي شكر اين نوع از سبزي را مزهدار كنيد تا خوشمزهتر سرو شود. هرگز برگهاي شلغم را دور نريزيد چون وقتي پخته و خورده شوند انواع بيشماري از مواد مغذي را به بدنتان ميرسانند كه شايد هيچوقت فكرش را هم نميكرديد. ميتوانيد از برگهاي پختهشده شلغم در سوپ سبزيها هم استفاده كنيد. * انار 1. آب انار بيشتر از خود آن آنتي اكسيدان به بدن ميرساند. پس در خوردن آب انار ترديد نكنيد. 2. ويتامين C و فوليكاسيد را ميتوانيد به ميزان بسيار زياد در انار پيدا كنيد. اين ميوه محبوب گاهي ترش و البته گاهي هم شيرين همواره به عنوان يكي از منابع بسيار غني انواع آنتياكسيدانها شناخته ميشود. اين را بدانيد كه با خوردن هر يك عدد انار گويي كه دانه دانه آنتياكسيدان را قورت ميدهيد. از دانههاي انار ميتوانيد براي خوشمزهتر كردن هر چه بيشتر انواع سالاد استفاده كنيد. * خرما 1. جزو ميوههاي كمچرب است. 2. يكي از منابع قوي فيبر است. 3. پتاسيم را بهراحتي ميتوانيد در خرما هم پيدا كنيد. خرما به عنوان يك ميوه شيرين شرقي شناخته ميشود كه به جز مصارف معمول در آسيا در كشورهاي اروپايي براي تهيه انواع دسرها هم كاربرد دارد و حتي در مواردي همراه غذا طبخ و سرو ميشود. در فصل سرما، خرما نوعي گرمي مناسب براي افرادي است كه تحمل هواي سرد براي آنها مشكل خواهد بود. * كيوي 1. اگر دنبال منبعي بسيار غني از ويتامين C هستيد كيوي را انتخاب كنيد زيرا ويتامين C را در كيوي بيشتر از پرتقال پيدا خواهيد كرد. 2. پتاسيم و سولفات مس از ديگر مواد مغذياي هستند كه به فراواني ميتوانيد آنها را در كيوي پيدا كنيد. اضافه كردن اين ميوه مناطق گرمسيري به دستورهاي غذايي ميتواند طعم و مزه خوراكيهايي كه تا به حال ميخوردهايد را كاملا متفاوت و البته بينظير كند. تركيب كيوي، آناناس و پرتقال به عنوان سالاد ميوه علاوه بر زيبايي ظاهري بسيار خوشمزه خواهد شد. البته كساني كه به كيوي حساسيت دارند بهتر است عطاي خوردن اين ميوه را با وجود همه ويژگيهاي منحصربفردش به لقاي آن ببخشند. * گريپفروت 1. خوردن گريپفروت بيشتر از 75 درصد از ويتامين C روزانه مورد نياز بدن شما را تامين ميكند. 2. گريپ فروت با بهرهمندي از پكتين مانع بالا رفتن كلسترول بد خون ميشود. افرادي كه فشارخون پاييني دارند بهتر است گريپفروت را ناشتا ميل نكنند چون تا حدودي باعث افت فشارخون ميشود. با اين حال خوردن گريپفروت با توجه به خواص آنتياكسيدانياش به همه توصيه ميشود. البته بايد بدانيد اگر آب گريپفروت را به جاي خودش ميل كنيد قطعا آنتياكسيدان بيشتري به بدن خود رساندهايد. * نارنگي 1. نارنگي يكي از ديگر منابع ويتامين C است. 2. نارنگي يكي از منابع بتاكاروتن است كه در بدن به ويتامين A تبديل ميشود. اين نوع از مركبات، با طعم ترش و شيرين و البته در قالب ميوهاي آبدار، يكي از محبوبهاي پاييزي محسوب ميشوند. البته از نارنگي استفادههاي ديگري جز خوردن خشك و خالي خود اين ميوه هم ميتوانيد بكنيد. مثلا تركيب آب نارنگي با روغن زيتون يا سركه ميتواند يك سس سالاد بينظير را كه تا به حال امتحانش نكردهايد، بسازد.
|