خوراكي‌ها خواص درماني "پونه"

خوراكي‌ها
خواص درماني "پونه"
2آذر-93
يك دكتراي تخصصي داروسازي با تاكيد بر اينكه "پونه" داراي خواص درماني متعددي است گفت: با وجود خواص درماني سودمند اين گياه، اسانس آن كه در بازار موجود است بايد با احتياط مصرف شود، زيرا مصرف خوراكي در حد يك قاشق چايخوري اسانس پونه، مي‌تواند عوارض جدي به همراه داشته باشد. دكتر "محمدحسين صالحي سورمقي" در گفت‌وگو با سرويس سلامت خبرگزاري دانشجويان ايران، با بيان اينكه اسانس پونه يكي از منابع توليد طبيعي منتول است، گفت: يكي از محصولات پونه، عرق طبي آن است. وي گفت: زمان‌هاي قديم پونه را در اتاق افرادي كه تشنج داشتند آويزان مي‌كردند و معتقد بودند كه تاثير آن بيشتر از گياه گل سرخ است. همچنين، آن را براي بهبود سردرد و گيجي به دور سر مي‌بستند. صالحي سورمقي با اشاره به اينكه در قديم چاي پونه را براي رفع سرماخوردگي، سرفه و مشكلات قاعدگي مصرف مي‌كردند، يادآور شد: در هر صورت، پونه بايد با دقت مصرف شود، زيرا مصرف بيش از حد آن باعث مسموميت مي‌شود.اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: از اين گياه به عنوان ضدعفوني‌ كننده، ضد نفخ، صفراآور، معرق، هضم‌كننده، قاعده‌آور، ضد سرفه و محرك استفاده مي‌شود.اين دكتراي تخصصي داروسازي گفت: مصرف خوراكي در حد يك قاشق چايخوري اسانس پونه مي‌تواند عوارض جدي به همراه داشته باشد. صالحي سورمقي با بيان اينكه مصرف در حد دارويي اسانس و يا فرآورده‌هاي پونه عارضه جانبي ندارد، گفت: آماري در امريكا نشان مي‌دهد كه مصرف خوراكي دو قاشق چايخوري اسانس پونه يك مادر 18 ساله را به مرگ كشانده است. حتي نصف قاشق چايخوري اسانس پونه مي‌تواند باعث تشنج و كما شود. وي در خصوص خواص طبي اين گياه گفت: پونه داراي خواص درماني متعددي شامل ضد درد، ضد چسبندگي پلاكت‌ها، بي‌حس‌كننده، ضد باكتري، ضد سرطان، ضد ادم، ضد التهاب، آنتي اكسيدان، ضد روماتيسم، ضد اسپاسم، ضدويروس، قابض، ضد نفخ و افسردگي، ضد احتقان، معرق، ادرارآور، قاعده‌آور، قارچ‌كش، مسكن، مقوي معده و شل‌كننده‌ عضلات است.