سلامانه: آيا شما هم جزء علاقهمندان به
غذاهاي تند هستيد؟ آيا هميشه از تأثيرات منفي اين نوع غذاها بر سلامت قلب و معده
در هراس بودهايد؟ تحقيقات اخير دانشمندان حاكي از آن بوده است، غذاها و
ادويههاي تندي هم چون كاري برخلاف باور مردم بر كاهش برخي از سرطانها مخصوصاً
سرطان روده تأثيرگذارند. بنا بر آزمايشهاي انجامشده بر روي موشهايي كه مستعد
ابتلا به سرطانهاي دستگاه گوارش بودهاند، "كاپسيسين" موجود در فلفلها
عمر آنها را تا 30 درصد افزايش ميدهد. درواقع "كاپسيسين" همان ماده
شيميايي است كه در انواع فلفلهاي تند يافت ميشود و علت اصلي تندي فلفل به همين
ماده بازميگردد. تركيب اين ماده با "سلكوكسيب" موجود در داروهاي
ضدالتهاب دردهاي مفصلي تأثير شگفتانگيزي در كاهش سرطانهاي دستگاه گوارش دارد.
بنابراين پزشكان به افرادي كه در معرض ابتلا به سرطان روده هستند توصيه ميكنند،
مصرف "كاپسيسين" را در برنامه غذايي روزانه خود جاي دهند. اين ماده
شيميايي در حال حاضر در بعضي از پمادهاي موضعي ضد درد استفاده ميشود كه براي مدتزمان
طولاني توانايي محركهاي اعصاب براي انتقال درد را از بين ميبرد. بنابراين مصرف
فلفل كه سرشار از كاپسيسين علاوه بر كاهش ابتلا به سرطان روده، در تسكين دردهاي
داخلي نيز مؤثر است.