چاي ترش و خواص آن

خوراكي‌ها
چاي ترش و خواص آن
20آبان-93
چاي ترش يكي از نوشيدني‌هاي مناسب براي كساني است كه مي‌‌خواهند جايگزين مناسبي براي چاي پيدا كنند. در ميان گياهاني كه نام چاي را به خود گرفته ‌اند، چاي قرمز يا چاي ترش كه به آن چاي مكه هم مي‌گويند، به علت رنگ، طعم و خاصيت ويژه‌اي كه دارد، جايگاه مهمي‌ را به خود اختصاص داده است. شما مي‌توانيد آن را با كمي عسل به صورت شربت استفاده كنيد يا با آب سيب تركيب كرده و خنك بنوشيد. ترشي آن و شيريني سيب به خوبي با هم سازگار مي‌شوند.
*خواص چاي ترش
دم كرده اين گياه كاهش‌ دهنده فشار خون، خنك‌كننده بدن، رقيق و تصفيه‌كننده خون، كنترل‌‌كننده كلسترول خون، اختلالات كبدي و صفرايي و همچنين آرام ‌بخش است و برعكس چاي كه باعث دفع آهن مي‌شود، چاي ترش خود يكي از منابع غني آهن به شمار مي‌آيد.
*طريقه مصرف چاي قرمز
افرادي كه داراي قند، چربي و فشارخون بالا هستند، مي‌‌توانند يك تا دو نوبت از چاي روزانه خود را به چاي قرمز اختصاص دهند و براي هر بار مصرف، 5 گرم از گل برگ‌‌هاي چاي قرمز را داخل يك فنجان ريـخـته و سپس آب جوش بر روي آن بريزند و سرپوشي گذاشته، 10 دقيقه بماند تا دم بكشد، سپس صاف كرده و ميل كنيد.
مصرف دم كرده چاي ترش بيش از چاي معمولي بر پرفشاري خون افراد ديابتي موثر است. 
براساس يافته‌هاي يك پژوهش ارايه شده در كنگره بين‌المللي طب سنتي و مكمل، مصرف دم كرده چاي ترش به طور معني‌داري نسبت به چاي معمولي بر پر فشاري خون بيماران مبتلا به ديابت نوع 2 موثر است.
*ديابتي‌ها چاي ترش بخورند
چاي قرمز يا چاي ترش در نقاط مختلف دنيا با نام‌هاي متفاوتي خوانده مي‌شود. اين گياه و محصولات آن در ايران به نام‌هاي چاي مكي يا چاي مكه، چاي قرمز و چاي ترش خوانده مي‌شود. يكي از مهم‌ترين خواص چاي قرمز شباهت تركيبات آن با انسولين است و به همين جهت اين گياه خواص ضد ديابتي هم دارد. در هند از دانه‌هاي اين گياه به عنوان يك دارو براي سستي، گيجي و سوء هاضمه استفاده مي‌شود و دانه‌هاي آن غني از چربي و پروتئين است.
دم كرده برگ اين گياه منبعي غني از آهن و مس است.
از پودر آسياب شده كاسبرگ آن مي‌توان به عنوان طعم دهنده در كيك، شكلات و بستني نيز استفاده كرد.