بخور و نخورهاي پاييزي در طب سنتي

خوراكي‌ها
بخور و نخورهاي پاييزي در طب سنتي
 14مهر-93
مصرف سير و غذاهاي حاوي ادويه‌ مثل سوسيس و كالباس، انواع شورها و ترشي بايد محدود شود. يك متخصص طب سنتي با اشاره به بيماري‌هاي فصل پاييز و طبع سرد افراد در اين فصل، گفت: مصرف سير و غذاهاي حاوي سوسيس و كالباس، انواع شورها و ترشي در اين فصل بايد محدود شود. "علي حسيني" گفت: در طب سنتي همانند تقسيم‌بندي مزاج افراد، براي بيماري‌ها هم تقسيم‌بندي طبع وجود دارد به طوري كه در فصل بهار طبع گرم‌ وجود دارد به همين دليل بيماريهاي پوستي و جوش‌هاي پوستي بيشتر مي‌شود. وي افزود: با اين تعريف در فصل پاييز نيز بيماري‌هايي با طبع سرد مثل سرماخوردگي، بيماري‌هاي مفصلي، بيماري‌هاي عصبي و استرس و افسردگي بيشتر مي‌شود. حسيني گفت: در طبع پاييز چون سرد و خشك است مصرف موادي كه باعث سردي يا خشكي بدن مي‌شوند، بايد محدود شود.
اين متخصص طب سنتي افزود: مصرف سير و غذاهاي حاوي ادويه‌ مثل سوسيس و كالباس، انواع شورها و ترشي بايد محدود شود چون باعث كاهش رطوبت بدن و افزايش خشكي مي‌شوند. وي تصريح كرد: مصرف گوشت بره، شتر، بلدرچين، نان، نخود و لوبيا، مواد غذايي آب‌پز و كبابي، كشمش، عسل، شير برنج، فرني و كنجد توصيه مي‌شود.
حسيني گفت: مصرف ميوه‌هايي مانند سيب، انار و انگور در اين فصل بايد بيشتر شود و خوردن بادام، شيره خرما و انگور، مرباي بالنگ، به و انجير نيز مناسب است. اين متخصص طب سنتي گفت: همچنين بايد از مواجهه با گرماي زياد در هنگام ظهر و سرماي بامداد و شبانگاه، خوابيدن در جاي سرد، استحمام با آب سرد، نوشيدن آب خيلي سرد، خوابيدن با معده پر، مصرف مسهل‌هاي قوي، فصد و حجامت و هركاري كه خون را كم كند، قي كردن، زياد خوابيدن و زياد بيداري كشيدن و حركات بدني زياد پرهيز كرد.