8توصيه تغذيه‌اي به سرماخورده ها

خوراكي‌ها
8توصيه تغذيه‌اي به سرماخورده ها
 23مهر-93
در ماه‌هاي سرد سال، انگار ابتلا به سرماخوردگي و آنفلوانزا به يك اپيدمي تبديل مي‌شود. اين روزها، در هر خانواده‌اي حداقل يك نفر يا حتي تمام اعضا به اين بيماري‌ها مبتلا شده‌اند. يكي مي‌گويد به دليل هواي آلوده است و ديگري آن را به استرس و ضعف بدن ربط مي‌دهد اما چيزي كه به نظر مي‌رسد نقش انكارناپذيري در اين ميان دارد، نوع خورد و خوراك است كه مي‌تواند قواي جسماني افراد را تقويت كند.
از آنجا كه رعايت توصيه‌هاي تغذيه‌اي به كوتاه شدن دوره اين بيماري‌ها كمك مي‌كند، در اين مطلب به 8 مورد از اين توصيه‌هاي تغذيه‌اي اشاره خواهيم كرد.
* زنجبيل را به خاطر بسپاريد: همه ما زنجبيل را به عنوان يك گياه با خاصيت ضددرد معده و ضدتهوع مي‌شناسيم درحالي‌كه براي كاهش شدت علائم سرماخوردگي نيز مفيد است. زنجبيل تازه يا پودرشده را مي‌توان در تهيه انواع غذاها و حتي نوشيدني‌ها به كار برد و خاصيت ضدالتهابي آن به فرونشاندن سرماخوردگي و آنفلوانزا كمك مي‌كند.
* آب سبزيجات بنوشيد: خوردن انواع سالاد به كوتاه شدن دوره نقاهت بعد از يك آنفلوانزاي سخت كمك خواهد كرد. مي‌توانيد آب سبزي‌هاي تازه را هم بگيريد و با هم مخلوط و ميل كنيد. با اين كار سيستم ايمني بدن تقويت مي‌شود. آب سبزي‌هايي مانند هويج، گوجه‌فرنگي و حتي كرفس از بهترين‌هاست.
* ساندويچ گوشت بوقلمون بخوريد: گوشت اين پرنده يكي از منابع عالي پروتئين محسوب مي‌شود و خوردن آن به تقويت قواي جسماني كمك مي‌كند. البته اگر همراه آن سبزي‌هاي تازه‌اي مانند سبزي‌هاي برگ سبز تيره و گوجه‌فرنگي نيز استفاده شود، اين خاصيت افزايش خواهد يافت.
* سوپ مرغ بپزيد: خوردن مواد غذايي آبكي در دوران سرماخوردگي آب و مواد مغذي مورد نياز بدن را تامين خواهد كرد. در اين ميان سوپ مرغ يكي از بهترين‌هاست زيرا بررسي‌ها نشان داده‌اند توانايي بدن را افزايش مي‌دهد و از گرفتگي راه‌هاي بويايي و ابتلا به عفونت‌هاي باكتريايي و ويروسي جلوگيري مي‌كند.
* چاي گرم بنوشيد: در خانواده چاي، چاي سبز و سفيد و سياه به دليل داشتن تركيب‌هايي با خاصيت آنتي‌اكسيداني، به كاهش علائم تنفسي سرماخوردگي و آنفلوانزا كمك مي‌كنند. اگر اين نوشيدني‌ها را با عسل و كمي آب‌ليموي تازه ميل كنيد، اين خاصيت چند برابر خواهد شد.
* سير را از ياد نبريد: سير را براي طعم دادن به غذاها، به خصوص سوپ، مي‌توانيد استفاده كنيد. اين سبزي با خاصيت ضدميكروبي، از شدت يافتن بيماري‌هايي با منشأ ويروسي و باكتريايي جلوگيري خواهد كرد.
* نان تست ميل كنيد: در دوره سرماخوردگي تامين انرژي مورد نياز بدن مهم است و نان تست مي‌تواند يكي از منابع تأمين‌كننده انرژي باشد. اين نان راحت هضم مي‌شود و مي‌توان سوپ مرغ را با چند تكه از نان تست تهيه‌شده با آرد كامل ميل كرد.
* موز بخوريد: اگر سرماخوردگي شما علائمي مانند تهوع، استفراغ و اسهال دارد، خوردن موز مي‌تواند به كاهش شدت اين علائم كمك كند. موز ميوه‌اي آسان‌هضم است و پوره يا تكه‌هايي از آن، غذايي مناسب براي مبتلايان به اين بيماري محسوب مي‌شود.