آشنايي با خواص اسفناج

خوراكي‌ها
آشنايي با خواص اسفناج
12شهریور-93
"اسفناج" اين گياه برگ‌ پهن و سبز رنگ، روند كند شدن عملكرد مغز را به تاخير مي‌اندازد. همچنين اين سبزي به دليل دارا بودن منبع غني از ويتامين آ، براي حفظ سلامت چشم فوق‌العاده مفيد است. "اسفناج" درعين حال يك منبع غني از فلاوونوئيد است. فلاوونوئيد نوعي آنتي اكسيدان است كه خطر بروز چندين نوع سرطان از جمله ريه، روده بزرگ، تخمدان و التهاب را كاهش مي‌دهد.به گفته متخصصان تغذيه، مصرف يك وعده اسفناج مي‌تواند تا 40 درصد نياز روزانه آهن بدن را تامين كند. به علاوه كاروتينوئيد موجود در آن، خطر بروز سرطان پروستات را كاهش مي‌دهد. اسفناج همچنين حاوي ويتامين كا است كه براي پيشگيري از بروز پوكي استخوان ضروري است. ميزان بالاي پتاسيم و ميزان پايين سديم موجود در اين سبزي براي حفظ تعادل فشارخون لازم است چرا كه پتاسيم كاهش دهنده و سديم افزايش دهنده فشارخون است. همچنين "اسفناج" نقش مهمي در تقويت و بازسازي پوست و پيشگيري از بروز چين و چروك‌هاي پوستي دارد. رنگدانه‌هاي موجود در اسفناج از پوست در برابر اشعه ماوراي بنفش محافظت مي‌كند.علاوه بر موارد فوق اسفناج يك منبع غني از ويتامين ب 3 است و بنابراين داروي مهمي براي برطرف كردن بيماري پلاگر محسوب مي‌شود. پلاگر يك نوع بيماري است كه به علت كمبود ويتامين ب 3 در بدن به وجود مي‌آيد و مهمترين علائم آن شامل ضعف بدن، تشنج، اختلال در دستگاه هاضمه و بوجود آمدن لكه‌هاي قرمز روي بدن هستند. "اسفناج" به طور كلي حاوي مقادير قابل توجهي آهن، كلسيم، سديم، پتاسيم، يد، مس، منيزيم، لسيتين، كلروفيل، كاروتن، اسيد اگزاليك و اسيد ارسنيك است و به علت دارا بودن منيزيم، جلوي پيشرفت سرطان را مي‌گيرد.