آشنايي با خواص زردآلو 26 مرداد-93

خوراكي‌ها
آشنايي با خواص زردآلو 
26 مرداد-93
زردآلو يكي از خوشمزه‌ترين ميوه‌هاي فصل تابستان است كه معمولا 2 يا 3 نوع آن در بازار يافت مي‌شود يكي از انواع آن‌ شكر پاره است كه همان‌طور كه از نامش پيداست، طعمي بسيار شيرين دارد. نوع ديگر آن قيسي است كه به اندازه بقيه انواع زردآلو فراواني ندارد ولي خشك شده آن به راحتي مي‌توان يافت. به طور كلي زردآلوي خشك شده - يا همان برگه زردآلو - يكي از خوش‌ طعم‌ترين اجزاي آجيل شيرين است.
*خواص غذايي
زردآلو داراي طبيعتي سرد و‌تر است كه البته نوع شيرين آن خاصيت گرم‌تري دارد. اين ميوه مقوي و لذيذ سرشار از ويتامين‌هاي
A، C و گروه B است و مواد معدني مختلفي شامل كلسيم، منيزيم، فسفر، پتاسيم، گوگرد، سديم و مقدار كمي مس، آهن و روي نيز دارد. زردآلو و به‌خصوص برگه خشك شده آن (به صورت خيس خورده) ملين است. مغز شيرين هسته زردآلو نيز مقوي و مغذي است و طبيعتي گرم وخشك دارد؛ در ضمن مواد پروتييني، چربي، قند، ويتامين A و آنزيم‌هاي مختلفي نيز در آن وجود دارد. نكته: زردآلو را بدون هسته و در سايه خشك كنيد. زردآلوهايي كه با دود گوگرد خشك مي‌شوند، اگرچه رنگ زيباتري دارند ولي مضر هستند.
*خواص درماني
- زردآلود به علت دارا بودن ويتامين‌
B براي درمان بيماري‌هاي عصبي، روحي و رواني، خستگي، بي‌خوابي و فراموشي مفيد است. - زردآلو خاصيت آرام‌بخشي و نشاط‌آوري دارد؛ در ضمن خوردن آن به آنهايي كه ناراحتي‌هاي قلبي دارند نيز توصيه مي‌شود. - اين ميوه عطش را از بين مي‌برد و دفع‌كننده صفرا، اسيد معده و پاك‌كننده خون و همچنين تنظيم‌كننده فشار خون است. - به خاطر وجود آهن در زردآلو، مصرفش براي درمان كم خوني نيز توصيه مي‌شود. - شما مي‌توانيد التهاب معده‌تان را با خوردن زردآلو كاهش دهيد؛ البته توجه داشته باشيد كه زردآلو ميوه‌اي نفخ‌آور است و از طرف ديگر خوردن مغز هسته آن، نفخ‌ را از بين مي‌برد؛ پس ميوه را همراه با مغز هسته‌اش بخوريد. - به آن دسته از افرادي كه در معده‌شان احساس سوزش مي‌كنند يا از ناراحتي‌هاي كبدي در رنج هستند توصيه مي‌شود كه زردآلو نخورند. - مصرف مغز هسته زردآلو به‌عنوان داروي سينه‌درد، سرماخوردگي و نيز براي تقويت عمومي بدن و همچنين افزايش نيروي جنسي توصيه مي‌شود