خوردني‌هاي مفيد براي كبد چرب

خوراكي‌ها
خوردني‌هاي مفيد براي كبد چرب.
27تیر-93

*1چاي سبز 
نوشيدن چاي سبز يا استفاده از عصاره اين گياه دارويي تأثير زيادي در پيشگيري از تجمع و رسوب چربي‌ها در اطراف كبد دارد، ضمن آنكه مي‌تواند به تسريع روند درماني كبد چرب نيز كمك كند. افرادي كه احتمال و استعداد ابتلا به اين بيماري در آن‌ها زياد است مانند افراد چاق و كم‌تحرك مي‌توانند با گنجاندن چاي سبز در رژيم غذايي روزانه خود از ابتلا به اين بيماري پيشگيري كنند، به شرط آنكه در كنار نوشيدن چاي سبز، رژيم غذايي سرشار از سبزيجات و ميوه‌ها را در برنامه غذايي خود بگنجانند. علاوه بر اين، درمانگران چيني بر اين باورند كه نوشيدن اين چاي گياهي به صورت مستمر مي‌تواند از ابتلا به سرطان كبد نيز پيشگيري كند. 
*2خار مريم 
گياه خار مريم يكي ديگر از گياهان دارويي است كه از آن براي درمان و پيشگيري از بيماري‌هاي كبدي استفاده مي‌كنند. اين گياه از آنجا كه تركيبي به نام سيليمارين دارد، مي‌تواند در كاهش ميزان جذب چربي به‌ويژه چربي بد (LDL)،‌تري گليسيريد و كاهش جذب كلسترول موثر باشد. به همين دليل بسياري از درمانگران، اين گياه را از جمله موثرترين گياهان دارويي براي درمان كبد چرب مي‌شناسند و مصرف دمنوش يا خشك اين گياه همراه غذا را در اين زمينه موثر مي‌دانند. مصرف اين گياه با مشورت متخصص طب سنتي مي‌تواند به بهبود عملكرد كبد كمك كرده و سرعت توليد دوباره سلول‌هاي كبدي را افزايش دهد. 
*3زنجبيل
يكي ديگر از شيوه‌هاي كاهش جذب چربي در جريان گردش خون و اندام‌هاي داخلي گنجاندن زنجبيل در برنامه غذايي هفتگي است. افرادي كه در طول هفته 2 تا 3 بار زنجبيل استفاده مي‌كنند، مي‌توانند از خواص درماني آن در افزايش ميزان متابوليسم و سوخت و ساز بدن و كاهش جذب چربي‌ها بهره‌مند شوند. براي اين منظور مي‌توانيد يك تكه زنجبيل را درون يك كاسه ماست رنده كرده و آن را بعد از صرف وعده‌هاي غذايي ميل كنيد. به اعتقاد برخي از درمانگران شيوه‌هاي طبيعي درمان، نوشيدن دمنوش زنجبيل نيز در كنترل بيماري‌هاي كبد به‌ويژه كبد چرب موثر است. نوشيدن اين دمنوش مي‌تواند به كاهش جذب چربي در اطراف كبد كمك كرده و مانع از ابتلاي افراد مستعد به اين بيماري شود. 
*4سويا
يكي از مهم‌ترين عواملي كه مي‌تواند از رسوب چربي‌ها در بافت كبد جلوگيري كند، اصلاح رژيم غذايي است. به گفته محققان جايگزين كردن سويا و پروتئين گياهي به جاي پروتئين حيواني به‌ويژه گوشت قرمز مي‌تواند تأثير زيادي در كاهش جذب چربي و‌تري گليسيريد در بافت كبد داشته باشد. از اين رو، درمانگران به افراد مستعد ابتلا به كبد چرب و التهاب كبد توصيه مي‌كنند در طول هفته براي تهيه غذاهاي خود از گوشت قرمز و سويا كنار هم استفاده كنند و مصرف گوشت قرمز را به حداقل برسانند. 
*5آب ليمو 
نوشيدن يك ليوان آب كه در آن عصاره يك ليموترش تازه وجود دارد در آغاز روز مي‌تواند بهترين دارو براي پيشگيري از ابتلا به كبد چرب باشد. از آنجا كه ليمو سرشار از ويتامين C است و به عنوان يك آنتي‌اكسيدان مي‌تواند نقش موثري در هضم و جذب مواد مفيد در بدن داشته باشد، قابليت زيادي در پيشگيري و درمان كبد چرب دارد. 
*6زردچوبه
به تازگي محققان دانشگاه "سنت لوئيس" از تأثير زردچوبه بر كنترل بيماري كبد چرب در افراد چاقي كه به اين بيماري مبتلا هستند خبر داده‌اند. بر اساس اين تحقيقات مشخص‌شده، افرادي كه از زردچوبه به عنوان يك چاشني در برنامه روزانه خود استفاده مي‌كنند كبد مقاوم‌تري در برابر ابتلا به بيماري كبد چرب دارند و احتمال ذخيره شدن ذرات چربي در كبد آن‌ها كمتر است. از اين رو اين محققان به مردم توصيه مي‌كنند مصرف زردچوبه را به عنوان يك ادويه موثر و درمانگر در برنامه هفتگي و حتي روزانه خود بگنجانند. 
*7عرقيات گياهي 
عرق گياهي شاه تره، خارشتر و كاسني از جمله داروهاي گياهي موثر در كنترل و درمان كبد چرب به شمار مي‌آيند. اين نوشيدني‌هاي گياهي از آنجا كه طبعي سرد و‌تر دارند موجب كاهش ميزان كلسترول خون مي‌شوند و درعين‌حال به پاك‌سازي كبد و بدن از سموم و مواد زائد هم كمك مي‌كنند.به اعتقاد درمانگران، نوشيدن يك تا 2 ليوان از عرقيات شاه تره، كاسني و خارشتر يا تركيبي از آن‌ها مي‌تواند تأثير زيادي در پيشگيري از ابتلا به بيماري‌هاي كبد به‌ويژه كبد چرب و سيروز كبدي داشته باشد و احتمال ابتلا به اين بيماري‌ها را به صفر برساند.
*8قهوه 
امروزه اثبات شده مصرف روزانه يك فنجان قهوه براي جلوگيري از خشكي كبد و همچنين كبد چرب بسيار مفيد است. كساني كه به عارضه كبد چرب مبتلا هستند از قهوه مي‌توانند به عنوان كمك‌كننده در بهبود آن استفاده كنند. البته نبايد تصور شود كه تنها قهوه در بهبود اين بيماري موثر است بلكه شخص مبتلا به كبد چرب بايد به كاهش وزن و انجام ورزش نيز بپردازد. در ضمن امروزه اثبات شده كساني كه روزانه يك فنجان قهوه مصرف مي‌كنند در مقايسه با كساني كه قهوه مصرف نمي‌كنند كمتر به عارضه سرطان كبد مبتلا مي‌شوند.