"سير" براي سلامت قلب مفيد است و با انواع بيماريهاي قلبي
عروقي مقابله ميكند. سير به دليل دارابودن خواص بسيار، كاربرد دارويي نيز دارد. اين گياه
خاصيت ضد باكتريايي، ضدويروسي و ضدقارچي دارد. مصرف محدود سير در پايان دوران
بارداري باعث افزايش وزن جنين ميشود. برطرفكننده سرفه، سرماخوردگي و گرفتگي سينه
است.با عفونت مجراي گوارشي مقابله ميكند و سيستم ايمني بدن را تقويت ميكند. براي افرادي كه مبتلا به پركاري تيروئيد هستند، مفيد
است زيرا كه منبع عالي يد است.ويتامين c موجود در آن براي درمان بيماري اسكوربوت (نوعي
بيماري خوني ناشي از كمبود ويتامين ث) موثر است. براي سلامت قلب مفيد است و
با انواع بيماريهاي قلبي عروقي مقابله ميكند. سولفور و سلنيم در آن مانع از
بروز تومور ميشود و در صورت ايجاد تومور، اندازههاي آن را كاهش ميدهد. خاصيت
مسكن آن دندان درد را درمان ميكند.با بالابردن ميزان انسولين، قند خون را تنظيم
ميكند. سيستم دفاعي بدن
را تقويت ميكند. آنتي اكسيدان قوي موجود در آن، راديكالهاي آزاد را كه باعث پيري
و بيماري ميشود خنثي ميكند.با رقيق كردن خون مانع از لخته شدن خون ميشود و در
نتيجه احتمال بروز سكته را كاهش ميدهد و خاصيت ضد التهابي دارد. سير خام
حاوي آنتي بيوتيك طبيعي به نام آليسين است و باكتريهاي مقاوم به دارو مانند
"MRSA"
و "هليكوباكتر پيلوري" را كه باعث زخم معده و سرطان معده ميشود از بين
ميبرد.عفونتهاي تنفسي را درمان ميكند. براي تسكين دندان درد، سير خام را روزي
چند بار روي لثه و دندان بماليد. سير له شده را روي زگيل قرار دهيد تا از بين
برود. براي درمان سينوزيت، چند
حبه سير له شده را در كره تفت دهيد و با نان ميل كنيد. روزانه مخلوطي از آب 8تا10حبه سير و 2قاشق غذاخوري
عسل را ميل كنيد تا سرفههاي بيوقفه تسكين يابد. 10قطره آب سير همراه با 2قاشق
مرباخوري عسل آسم را درمان ميكند.يك حبه سير را ريز خرد كنيد و با كمي آب ميل
كنيد تا نفخ، يبوست و درد معده برطرف شود.