محققان چيني توسط فناوري نانو موفق به ساخت يك تراشه براي كنترل
سلامت موادغذايي و دارويي شدند. به گزارش خبرگزاري فارس، محققان چيني راهي به
منظور بررسي وضعيت مواد غذايي پيدا كردهاند؛ آنها توسط فناوري نانو موفق به ساخت
يك تراشه شدهاند كه ميتواند سالم يا فاسد بودن مواد غذايي را به مصرفكننده
اطلاع دهد؛ اين ابداع توسط تيم دانشگاه پكن به سرپرستي پروفسور "چائو
ژانگ" انجام شده است. اين ابزار به اندازه يك دانه برنج از طلا و نقره
ساخته شده است و براي كنترل مواد غذايي با استفاده از يك كد رنگي براي اطلاعرساني
به مصرفكننده روي بستهبندي مواد غذايي يا دارو چسبانده ميشود. رنگ قرمز
اين ابزار نشانه جنس تازه مواد، رنگهاي نارنجي به زرد نشان دهنده خراب و فاسد شدن
مواد و رنگ سبز نشاندهنده منقضي شدن تاريخ مصرف است. در نمونه اوليه اين
كنترلكننده در شير با درجه حرارتهاي مختلف مورد آزمايش قرار گرفت؛ در حال حاضر
اين روند در چين به ثبت رسيده و طراحان اميد به پيدا كردن يك راه براي عمومي كردن
و گستردهتر شدن اين ابزار دارند.