كارشناس تغذيه مركز تحقيقاتي و درماني ديابت دانشگاه علوم پزشكي يزد
با بيان اينكه كافئين موجود در شكلات تلخ نيز براي افزايش تمركز مفيد است، افزود:
ماده اصلي موجود در كاكائو كه اين خاصيت فوقالعاده را دارد "اپيكاتچين"
ناميده ميشود. اين ماده شيميايي همچنين واكنش فيزيولوژيك بدن را در تستهاي عضلات
پاها افزايش ميدهد. "برخورداري" تصريح كرد: شكلات براي سلامت قلب مفيد است و از لخته شدن خون جلوگيري
ميكند. كلسترول خون را تنظيم ميكند. همچنين شكلات به دليل داشتن خواص آنتي
اكسيداني از التهاب سلولي جلوگيري ميكند. وي خاطرنشان كرد: در شكلات تلخ مادهاي به
نام "تئوبرومين" وجود دارد كه معمولاً از اين ماده در داروهاي ضد سرفه
استفاده ميشود. شكلات
تلخ تعداد دفعات سرفه و تاثيرات سويي كه برسيستم اعصاب مركزي و قلب و عروق دارد را
كم ميكند. وي يادآورشد:
شكلات حاوي آنتي اكسيدان زياد به شكل فلانوئيد است كه سبب كاهش سطح هورمون استرس
ميشود. شكلات شادي بخش است و شرايط روحي بهتري براي مصرفكننده ايجاد ميكند.
همچنين شكلات براي افراد سيگاري هم مفيد است و از سخت شدن و گرفتگي رگها جلوگيري
ميكند. شكلات تلخ بر خلاف ساير انواع شكلات، هم كالري پايين و هم چربي اندكي
دارد. وي توصيه كرد: افراد چاق ميتوانند از شكلات تلخ به عنوان زرهي براي
كاهش وزن در برابر ميل شديد به خوردن شكلات و هر نوع شيريني استفاده كنند. البته
توجه داشته باشند نبايد به اين دليل شروع به مصرف بيرويه شكلات بكنيد لازم است در
مصرف اين ماده? غذايي احتياط كنيد زيرا زيادهروي در مصرف آن ميتواند باعث چاقي
شود. كارشناس تغذيه مركز تحقيقاتي و درماني ديابت دانشگاه علوم پزشكي متذكر
شد: شير مانع از جذب پلي فنولهاي موجود در شكلات سياه ميشود به همين دليل خواص
آنها را نيز خنثي ميكند، بنابراين توصيه ميشود شكلات را با شير ميل نكنيد