خوراكي‌ها "كيوي" بخوريد تا سكته نكنيد25 فروردین -93

 خوراكي‌ها 

"كيوي" بخوريد تا سكته نكنيد25 فروردین -93
ميوه‌ها مواد حياتي و خوشمزه‌اي هستند كه اصولاً بدون چربي و كم كالري مي‌باشند. چون داراي انواع ويتامين‌ها و املاح هستند دريافت روزانه آن‌ها براي حفظ سلامتي بدن و همچنين زيبائي پوست و مو ضروري است. ميزان مصرف توصيه شده ميوه‌جات در يك رژيم غذائي مناسب و متعادل روزانه 2 تا 4 واحد مي‌باشد. "كيوي" ميوه بسيار مفيدي است كه گونه‌هاي مختلفي دارد. داراي رنگ سبز زيبائي است؛ اين رنگ سبز و زيباي ميوه كيوي مربوط به رنگريزه كلروفيل مي‌باشد كه اثرات مفيد كلروفيل در سلامت انسان و جلوگيري از ناهنجاري‌هاي سلولي و بيماري‌هاي سرطاني ثابت شده است. يكي از ويتامين‌هاي مهم و حياتي كه در ميوه كيوي به وفور يافت مي‌شود ويتامين C موجود در آن است. در واقع مهم‌ترين ارزش غذائي ميوه كيوي مربوط به ويتامين C آن مي‌باشد. مقاومت اين ويتامين در اين ميوه زياد است و تقريباً تا 4 ماه پس از چيده شدن با نگهداري اصولي مي‌توان از اين ويتامين در ميوه كيوي بهره برد. ويتامين C يكي از ويتامين‌هاي محلول در آب است كه بدن ما قادر به ساخت آن نمي‌باشد و بايد از طريق غذا به مقدار كافي دريافت شود. اين ويتامين به ويژه براي ساخت پروتئين كلاژن (در تشكيل پوست، استخوان، ديوارة رگ‌ها و لثه نقش دارد) مورد نياز است. كمبود آن در بدن عوارضي چون خونريزي مويرگ‌هاي زير پوستي، خون ريزي لثه و عدم التيام زخم‌ها را بوجود مي‌آورد. اين ويتامين سيستم ايمني بدن را تقويت كرده و به جذب آهن در بدن كمك مي‌كند پس كيوي ميوه مناسبي است كه به عنوان دسر مي‌توان بعد از غذا از آن استفاده نمود چون ويتامين C موجود در آن جذب روده‌اي آهن را افزايش مي‌دهد. پس اشخاصي كه دچار كمبود فقر آهن هستند مي‌توانند از اين ميوه در كنار منابع حيواني غني از آهن استفاده نمايند. ويتامين C همچنين باعث افزايش مقاومت بدن در برابر امراض مختلفي مانند بيماري‌هاي قلبي و عروقي، زكام، گريپ، سرطان، سكته و انسداد عروق مي‌شود پس مي‌تواند عمر انسان را طولاني كند. در حالي كه كمبود ويتامين C احتمال بروز سرطان را به ويژه در افراد سيگاري افزايش مي‌دهد. لازم به توضيح هست كه تأكيد ما بر ويتامين C حاصل از ميوه و ساير مواد غذائي تازه است نه ويتامين C كه به صورت قرص مصرف مي‌شود. طبق تحقيقات دانشمندان ميزان ويتامين C موجود در كيوي دو برابر ويتامين C موجود در مركبات و ده برابر ويتامين C موجود در سيب و هلو است. علاوه بر ويتامين C داراي مقداري ويتامين E و املاح مهمي چون پتاسيم، منيزيم و كلسيم مي‌باشد كه به تنظيم فشار خون در بدن كمك مي‌كند. هر 100 گرم كيوي تقريباً داراي 57 كالري انرژي است پس به دليل كم كالري بودن، آن را مي‌توان چند بار در روز بدون نگراني استفاده كرد، بخصوص براي اشخاصي كه تحت رژيم لاغري هستند. از آنجائيكه ميوه نارس كيوي حاوي مواد مغذي كمتري است، مي‌توان براي رسيدن ميوه كيوي، آن را در كيسه پلاستيكي همراه با چند عدد سيب رسيده گذاشت كه تقريباً پس از چند روز رسيده، خوشمزه و قابل خوراك خواهد شد.