نان سوخته سرطان‌زاست

خوراكي‌ها  نان سوخته سرطان‌زاست.16بهمن.91
مگر در نانوایی های ایران جز نان خمیر یا سوخته چیز دیگری هم تحویل مردم داده می شود؟

يکی از مشكل‏هاي اصلي نان‏ها در كشور ما كه اغلب به‏صورت سنتي در تنور و با حرارت زياد و مستقيم پخته مي‏شوند، قهوه ‏اي يا سياه‏رنگ شدن قسمت‏هايي از سطح رويي يا زيرين يا بافت آنها به ‏خصوص در نان‌هاي تافتون و سنگك است... اين قسمت‌هاي تغييررنگ داده، مملو از تركيب‌هاي آكريلاميدي هستند كه مواد سرطان‌زا محسوب مي‌شوند. باقي ماندن خمير از پخت قبلي يا تنظيم نبودن حرارت تنور هم باعث سوخته و سمي‌شدن سطح زيرين نان‏ يا قسمت‏هايي از آن مي‏شود و متاسفانه به دليل ناآگاهي، مردم اين قسمت‏ها را هم مصرف مي‌كنند. بسياري از افراد با اين تصور كه نان‌هاي برشته ماندگاري بيشتر يا طعم مطلوب‌تري دارند، اين نان‌ها را مي‌خرند در حالي كه آكريلاميد كه هنگام سوختن، برشته شدن يا پختن مواد كربوهيدراتي موجود در غلات، با درجه حرارت بالا و مستقيم، در محصولاتي مانند نان، بيسكويت، كلوچه، چيپس سيب‏زميني ايجاد و باعث قهوه‏اي يا سياه‏رنگ شدن آنها مي‏شود، سرطان‌زاست. به‏ طور كلي نبايد قسمت‏هاي خيلي برشته هر ماده غذايي‌اي را مصرف كرد زيرا ممكن ‌است داراي تركيب‏هاي سرطان‌زا باشند كه به محض ورود به بدن و تجزيه آنها ماده‌اي توليد مي‏شود كه مي‌تواند در درازمدت بر سلامت مصرف‌كننده تاثير مخرب بگذارد و باعث بروز سرطان، انواع عفونت‌ها، آسيب به سيستم ايمني و عصبي شود. اگر قصد خريد نان‏ داريد، آنهايي كه رنگ روشن‌تر دارند انتخاب كنيد و از مصرف قسمت‏هاي سوخته يا برشته نان‌ها (اعم از بربري، تافتون، سنگك و حتي نان‌هاي حجيم مثل نان باگت) پرهيز كنيد، حتي بيسكويت و كلوچه ‏هايي كه سطح زيرين آنها سوخته است، نخوريد